Werkwijze


Zodra wij jouw persoonlijke gegevens hebben ontvangen, neemt één van onze adviseurs contact met je op om een afspraak voor een persoonlijk kennismakingsgesprek te maken. In dit eerste gesprek leren wij je goed kennen, zodat wij precies weten welke (werk-)ervaring je hebt en wat jouw wensen en eisen ten aanzien van een nieuwe baan zijn. Wij nemen dan ook uitgebreid de tijd om al deze zaken helder in kaart te brengen. Dit alles vormt de basis van een goed en gedegen carrièreadvies!

Op basis van jouw wensen en eisen zoeken wij de juiste baan. In veel gevallen kunnen we tijdens het kennismakingsgesprek al direct concrete mogelijkheden met je bespreken.

Bij het inventariseren van de mogelijkheden maken wij gebruik van ons uitgebreide netwerk en de goede relatie met onze opdrachtgevers. Wij kennen onze opdrachtgevers uitstekend, door regelmatig contact te hebben en ze frequent te bezoeken. Door deze intensieve samenwerking en de vaak jarenlange relatie weten wij precies naar welke kandidaten onze opdrachtgevers op zoek zijn. Zodoende kunnen we goed beoordelen of het bedrijf aansluit bij jouw wensen en eisen ten aanzien van een nieuwe werkgever.

Op het moment dat wij een passende functie voor je hebben, brengen wij deze direct bij je onder de aandacht. We bespreken dan uitgebreid met je de functie, het betreffende bedrijf en vanzelfsprekend heb je de mogelijkheid vragen te stellen. Dit alles heeft als doel jou een goed en compleet beeld te geven. Na jouw goedkeuring plannen wij een kennismakingsgesprek met onze opdrachtgever. Uiteraard voorzien wij je van de nodige informatie om goed voorbereid het gesprek in te kunnen gaan en desgewenst gaat een adviseur van LinkCare met je mee.

Na het gesprek evalueren wij zowel met jou als met onze opdrachtgever het gesprek. Indien het gesprek naar tevredenheid van beide partijen is verlopen, kan in sommige gevallen al direct de arbeidsovereenkomst worden opgesteld. In de meeste gevallen zal het echter na twee of meer gesprekken pas zover zijn.