Een baan in de techniek – technische vacatures
Bij LinkCare vind je jouw volgende stap
Ben jij op zoek naar een baan in de techniek? Dan ben je bij LinkCare aan het juiste adres. Onze vele opdrachtgevers zijn vaak op zoek naar elektromonteurs, installateurs en antennebouwers in de telecom of andere technische sectoren. Kortom: we hebben altijd een hoop technische vacatures die erop wachten om ingevuld te worden. Neem een kijkje op onze vacaturepagina voor al onze huidige technische vacatures.
Persoonlijk contact staat hoog in het vaandel bij LinkCare. Zo zijn we goed op de hoogte van de wensen, eisen en de bedrijfscultuur van deze opdrachtgevers, waardoor we vaak een positie weten te vinden die bij jou past. Ben jij op zoek naar een baan in de techniek, dan is de kans groot dat wij de juiste voor je weten te vinden.
Technische vacatures voor iedereen – van starter tot ervaren monteur
Het maakt bij LinkCare niet uit of jij je werkzame leven nog moet beginnen, of dat je al jarenlang ervaring hebt en op zoek bent naar een nieuwe uitdaging. We hebben uiteenlopende vacatures op verschillende niveaus in de elektrotechniek, machinebouw, telecom en installatietechniek. Als het gerelateerd is aan techniek, dan kun je bij ons terecht.
Op zoek naar een nieuwe uitdaging?
Heb jij al langer ervaring in de techniek en wil je graag een nieuwe stap maken, dan kunnen we je daar bij LinkCare bij helpen. We bespreken dan eerst wat jouw wensen, eisen en doelen zijn. Oftewel: wat wil je bereiken met die volgende stap? Dan kijken we samen hoe die doelen bereikt kunnen worden. Zo bekijken we welk bedrijf en welke vacature past bij jouw wensen en doelen. En indien nodig, kun je er voor kiezen om je verder te specialiseren door het volgen van een opleiding.
Niet technisch opgeleid? Geen probleem
Het enige wat je bij LinkCare nodig hebt om aan de slag te kunnen is de ambitie om in de techniek te werken. Dus wil jij graag aan de slag als monteur of installateur in de telecom of elektrotechniek, maar ben je daar nog niet voor opgeleid, dan kun je bij ons terecht. Wij helpen gemotiveerde starters namelijk op weg met een deeltijdopleiding in combinatie met werk. Zo leer je één keer per week het vak op school en leer je de rest van de week het vak door het te doen. Meer informatie over de opleidingen vind je hier.
Onze werkwijze
Een persoonlijke werkwijze staat bij ons voorop. In welke regio jij ook werkzaam bent, we komen graag bij jou (of jij bij ons) langs om kennis te maken. In dit eerste gesprek leren we elkaar goed kennen, zodat wij precies weten welke (werk-)ervaring je hebt en wat jouw wensen en eisen zijn voor jouw nieuwe baan. Wij leggen uit hoe wij te werk gaan, zodat jij ook een goed beeld hebt van ons. Vervolgens gaan we voor je op zoek. Hebben we een vacature waarvan we denken dat hij bij je past, dan leggen we deze aan je voor. We bekijken de vacature en het bedrijf samen en bespreken hoe we de sollicitatieprocedure verder vorm gaan geven. Persoonlijk contact en heldere communicatie staat hierbij centraal.
Tips voor het solliciteren op technische vacatures
Het kan zijn dat het lang geleden is of dat het voor het eerst voorkomt dat je gaat solliciteren. Dan is het fijn als iemand bij je aangeeft hoe je je het best voorbereidt. Bij LinkCare helpen we je van het opstellen van je cv, tot aan het daadwerkelijke sollicitatiegesprek bij het betreffende bedrijf. Met de 8 tips voor het opstellen van je cv hieronder kan jouw cv in ieder geval niet meer stuk. En een beetje voorbereiding voor zo’n sollicitatiegesprek kan nooit kwaad. Leg contact met een van de adviseurs van LinkCare, we helpen je er graag bij.
8 tips voor het opstellen van je cv voor een baan in de techniek
In het opstellen van een cv zijn het de kleine dingen die het verschil maken. De persoon die jouw cv onder ogen krijgt, moet bijvoorbeeld niet in slaap vallen door ellelange verhalen, dus houd het simpel! Met de 8 tips hieronder zorg je ervoor dat jouw cv is zoals hij hoort te zijn.
1. Houd het simpel
Een cv is niets anders dan een korte schets van je opleiding, je beroepservaring en je interesses. Gebruik het om aandacht te trekken voor je sterke punten. Leg de focus niet te veel op bijzaken. In het sollicitatiegesprek kun je altijd toelichtingen geven.
2. Werk met een omgekeerde chronologie
Begin met je huidige baan en werk terug in de tijd. Zet daarbij het volgende op een rij:
Begin- en einddatum dat je werkzaam bent geweest
De naam en de vestigingsplaats van je werkgever
Je precieze functie en een korte beschrijving ervan
Opsomming van je prestaties
Als je voor het eerst een baan zoekt, begin dan met elke relevante werkervaring, betaald of onbetaald.
3. Houd het overzichtelijk
Wees er zeker van dat je cv goed wordt gepresenteerd en dat het leesbaar is. De toekomstige werkgever moet de belangrijke informatie snel kunnen vinden. Aandachtstreepjes kunnen helpen bij het opsommen van prestaties waarover tijdens een gesprek kan worden doorgepraat. Als je eventuele werkgever veel moeite moet doen om je cv te lezen, zal hij snel zijn belangstelling verliezen.
4. Vernoem de activiteiten tijdens je opleiding
Als je nog niet zo lang werkt, laat dan vooral ook zien waar je mee bezig bent geweest tijdens je opleiding. Voorzitter van de voetbalvereniging, secretaris van de feestcommissie, vertegenwoordiger van de studentenvereniging. Maar ook bijbanen die je gehad hebt zoals barkeeper of vrijwilligerswerk laten zien dat jij niet van stilzitten hield en initiatief toont. Bedenk altijd: ook voor een bijbaan zijn bepaalde vaardigheden nodig. Benadruk deze wanneer dat belangrijk is voor de gevraagde functie.
5. Wees eerlijk
Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel. Liegen is op je cv (of in welke stap van het sollicitatieproces dan ook) uit den boze.
6. Let op je spelling
Typefouten kunnen betekenen dat het cv rechtstreeks in de prullenbak verdwijnt. Vertrouw niet op de spellingscontrole van de pc om fouten op te sporen. Lees je cv nauwkeurig na wanneer je denkt dat het af is. Ben je er niet zo goed in? Laat iemand anders ernaar kijken: vier ogen zien altijd meer dan twee. Dan komen we meteen bij de volgende tip.
7. Laat je cv checken
Een frisse blik kan nuttig zijn om fouten op te sporen of tips aan te reiken. Laat een familielid of een goede vriend(in) het cv nalezen wanneer jij vindt dat het af is. Wanneer je jouw cv drie of vier keer hebt veranderd, kan het zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Het is dan goed om er ook iemand anders naar te laten kijken.
8. Vernoem referenties
Als je goede referenties hebt, neem die dan zeker op in je cv. Neem echter wel eerst contact op met de referenten voordat je hun naam gebruikt. Niets is erger dan iemand te vermelden die van niets weet of die je misschien niet eens ziet zitten. Vraag dus ook altijd welk beeld de referent van je zal schetsen (positief of negatief) en neem de referenten op die een positief beeld van je hebben. De beste mensen om als referentie te gebruiken zijn je huidige of laatste werkgever, maar iemand met wie je samen hebt gewerkt als vrijwilliger kan natuurlijk ook.
Tot slot
LinkCare is al meer dan 15 jaar actief in het verbinden van werkgevers en werknemers, waardoor we inmiddels erg goed weten waar we op moeten letten om de juiste match te vinden. Wil je dus graag een volgende stap maken in jouw technische carrière, neem dan contact met ons op, dan helpen we je er graag bij.